Київ приваблює крадіїв телефонів: які смартфони найбільш популярні у злодіїв

Київ приваблює крадіїв телефонів: які смартфони найбільш популярні у злодіїв
28 Травня 2024, 11:08
Поділитися:

За перші чотири місяці 2024 року українці втратили або було вкрадено понад 6,6 тисяч телефонів. Серед яких 790 було викрадено або загублено в Києві. А у 2023 році було втрачено загалом 29 тисяч смартфонів.

Дослідження оприлюднила платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот за даними МВС.

Досі не підписані на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Найбільша кількість викрадених або втрачених мобільних телефонів цьогоріч зафіксована у Києві – 790 випадків (11,9% від загальної кількості). На другому місці Дніпропетровщина з 582 випадками (8,8%), а Запорізька область посідає третє місце з 566 випадками (8,6%).

Топ найбільш популярних серед злодіїв телефонів незмінний протягом останніх трьох років:

Так, цьогоріч вже було викрадено або втрачено більше 2,2 тисяч XIAOMI (33.8% від загальної кількості), понад 1,4 тисячі телефонів SAMSUNG (21.6%) та трохи менше тисячі IPHONE (14.2%).

Також ми розповідали про те, що у Києві зловмисник на вулиці познайомився із потерпілим та запропонував йому разом влаштувати застілля. Коли вони зайшли у темний провулок – фігурант вдарив нового знайомого та відібрав його мобільний телефон. Тепер йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua