Київ потребує робочих рук: де опанувати затребувані професії

image
10 Липня 2019, 15:56
Поділитися:

В місті дефіцит кадрів робітничих спеціальностей. До кінця літа випускники 9 та 11 класів, які планують опанувати ці професії, можуть подавати документи в заклади професійно-технічної освіти столиці.

​Цього року прийом документів до профтехів Києва стартував 1 липня та триватиме до 31 серпня. Протягом цього періоду вступники на базі 9 та 11 класів можуть подати до обраного закладу виключно оригінали документів. Про це нагадує  Департамент освіти і науки Києва.

За даними дослідження Київського молодіжного центру та сервісу HeadHunter.ua, попит ринку на спеціалістів профсфери з року в рік залишається стабільно високим, незважаючи на роботизацію та автоматизацію великої частини процесів.  Досить часто роботодавці стикаються з дефіцитом кадрів серед робітничих професій. Високий попит зберігається й на працівників у IT-сфері: програмісти, розробники, адміністратори мереж. Поступово зростає роль транспортної галузі, саме тому спеціалісти з автомобільного обслуговування, логістики також є затребуваними на ринку.

Центри зайнятості Києва говорять, що місто найбільше потребує: мулярів, слюсарів, електрозварників, кухарів та спеціалістів з інформаційного і програмного забезпечення. Знання та професійні навики за цими професіями можна здобути у професійно-технічних закладах освіти столиці. 

Зауважимо, що місто Київ забезпечує безкоштовне навчання для учнів у закладах професійно-технічної освіти столиці. Практика попередніх вступних кампаній демонструє, що кількість наданих місць для безкоштовного навчання збігається із запитом вступників, отже шанс навчатися безкоштовно досить великий.

Перелік закладів професійно-технічної освіти Києва дивіться тут. 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ