Київ поїде швидше: хто матиме пріоритет на дорогах столиці

image
22 Жовтня 2019, 07:55
Поділитися:

Міський трафік обіцяють покращити. Таке головне завдання координаційної групи Kyiv Traffic Group, що створили за ініціативи радника Київського міського голови Максима Бахматова.

Про це повідомили в Центрі організації дорожнього руху.

– Робота групи базуватиметься на замірах трафіку в столиці їх планують зробити регулярними. Для оцінки ситуації на столичних дорогах, передбачена взаємодія зі службами таксі Uber, Bolt, Uklon та навігаційним мобільним додатком Waze. Kyiv Traffic Group працюватиме на постійній основі. Очолив її радник мера столиці Максим Бахматов, – зазначили у Центрі.

Пріоритет традиційний: пішохід – велосипедист – громадський транспорт – решта автомобілів. Роль ЦОДРу в складі Kyiv Traffic Group також буде пов’язана із аналізом оперативного реагування на порушення, параметризацією трафіку, визначенням найбільш проблемних місць на смугах руху громадського транспорту та транспортних вузлах столиці.

Працювати у цьому напрямку є над чим: за добу смугами, що призначені для громадського транспорту, в Києві проїжджає 8000 транспортних засобів і лише 15% серед них – це громадський транспорт.

Також над поліпшенням трафіку в складі координаційної групи працюватимуть: перший заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Олександр Яструбенко, начальник управління Патрульної поліції Києва Юрій Зозуля, заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури Дмитро Рахматуллін, директор КП «Київтранспарксервіс» Олександр Німас, заступник керівника КК «Київавтодор» Валентин Осіпов, гендиректор КП «Київпастранс» Дмитро Левченко, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, директор Центр організації дорожнього руху Віктор Чернійнезалежний експерт з організації трафіка CEO A + C Ukraine Дмитро Беспалов.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ