Київ почав компенсувати перебування дітей у приватних дитсадках

image
5 Березня 2019, 23:26
Поділитися:

У 2019 році у Києві почала працювати програма «Гроші ходять за дитиною», яка передбачає компенсацію містом певних витрат у садочках будь-якої форми власності. Подібна програма показала свою ефективність у багатьох європейських країнах, і в минулому році практично одностайно була підтримана Київською міською радою.

«Місто зробило достатньо прості та прозорі кроки, вирахувавши вартість перебування однієї дитини у садочку для бюджету Києва. Тепер сама ця сума перераховується освітньому закладу за кожного малюка, який отримує дошкільну освіту, і батьки в такому разі можуть самі обирати заклад, що фінансуватиметься містом. Головним критерієм вибору тепер стає якість закладу та рівень навчання, тож комунальним закладам доведеться стати конкурентоспроможними», – заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

У столиці вже укладено перший договір про співпрацю з приватним освітнім дошкільним закладом, і батьки відчули на собі працездатність програми «Гроші ходять за дитиною».

Мова йде про компенсацію базового фінансового нормативу, визначеного на рівні 2500 грн.

У столиці очікують, що зі збільшенням обізнаності про дію програми, до неї активніше почнуть долучатися й інші приватні дитячі садочки.

Читайте також: Хліб, яйця, м’ясо, молоко: У Києві з’являться магазини з продуктами найвищого споживчого попиту

Читайте також: В Україні використання дизпалива зростає щороку на 3 % – Сергій Куюн

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV