Київ отримав від уряду США екскаватори та понад 130 генераторів, – Кличко

image
15 Грудня 2022, 14:13
Поділитися:

15 грудня 2022 г. 14:03

Столиця отримала від уряду США спецтехніку та генератори для роботи на котельних та станціях теплопостачання міста. Сучасні екскаватори вже доставлені та найближчим часом будуть задіяні в роботі. Дизельні генератори також доставлені на об’єкти КП “Київтеплоенерго”, аби забезпечити киян теплом у випадку аварій.

Про це, як передаєKВ, йдеться в повідомленні Київського міського голови Віталія Кличка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За програмою міжнародної технічної допомоги USAID Проект енергетичної безпеки надав КП “Київтеплоенерго” на безоплатній основі 4 екскаватори та понад 130 генераторів”, – повідомив Кличко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами мера столиці, нові екскаватори-навантажувачі JCB допоможуть аварійним службам оперативно усувати пошкодження тепломереж та відновлювати теплопостачання киянам.

“Наразі в усіх районах міста працюють 38 аварійних бригад “Київтеплоенерго”. Щоденно вони усувають 30-40 пошкоджень на тепломережах”, – зауважив Кличко.

Нова сучасна спецтехніка дозволить пришвидшить виконання аварійних робіт.

Водночас дизельні генератори, надані USAID, передали на котельні, теплоелектроцентралі, станції теплопостачання, а також – для потреб диспетчеризації та зв’язку.

“Це ті об’єкти, які важливо забезпечити незалежними джерелами живлення. За допомогою генераторів вдасться зменшити перерви у постачанні тепла киянам у випадку аварій та налагодити зв’язок між підрозділами “Київтеплоенерго” у разі тривалої відсутності електропостачання”, – зазначив міський голова.

Кличко повідомив, що перш за все забезпечили генераторами ті котельні, де існують труднощі із резервним електроспоживанням для обладнання. “Це скоротить терміни відсутності тепла у домівках киян під час відключення електрики”, – запевнив мер.

Нагадаємо, 20 вересня ц.р. уряд Сполучених Штатів Америки передав труби і трубопровідну арматуру для відновлення централізованого теплопостачання для понад 20 тис. мешканців Києва. Вартість обладнання становить 1,3 млн доларів, допомога надається за підтримки USAID “Проєкт енергетичної безпеки”.

Читайте: Уряд США передав Києву 11 кілометрів труб для відновлення теплових мереж (фото)

Фото: USAID Україна

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона