Київ отримає майже сотню нових вагонів

image
24 Жовтня 2019, 14:06
Поділитися:

Для Київського метрополітену планують придбати до 50 нових вагонів, а також 40 трамвайних вагонів.

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення поповнити парк рухомого складу метрополітену новими сучасними вагонами. Про це йдеться на сайті Київської міської ради.

– Інвентарний парк вагонів налічує 821 одиницю. Щоденно в годину «пік» на лінії випускається 546 вагонів. Зважаючи на попит даного виду транспорту, місту необхідні додаткові одиниці, – повідомляє пресслужба Київради.

Столиця має намір придбати до 50 новеньких вагонів на загальну суму до 50 мільйонів євро. Планується, що кошти на придбання рухомого складу метрополітену, у рамках відповідної угоди, надасть Європейський банк реконструкції та розвитку.

Також за рахунок проєкту модернізації міського транспорту Києва придбають 40 сучасних модульних трамвайних вагонів довжиною 30 – 34 метри. Міжнародна фінансова інституція може профінансувати 70 млн євро. 

– Нормативний строк використання трамвайних вагонів складає 15 років, а фактично, більшість із них експлуатуються удвічі довше. Тому надважливо придбати нові трамвайні вагони, – йдеться у повідомленні.

Сучасні трамвайні вагони з низьким рівнем підлоги, які планується закупити, забезпечують європейські вимоги до якості пасажирських перевезень. Зокрема, гарантують зручність посадки й висадки пасажирів, вони пристосовані для обслуговування пасажирів з особливими потребами. Також у нових вагонах є можливість енергозбереження до 40% у порівнянні з існуючим старим рухомим складом.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ