Київ оголосив конкурс на кращий ескіз Меморіального комплексу Героям-киянам

image
20 Травня 2019, 12:21
Поділитися:

Департамент містобудування та архітектури КМДА оголошує Всеукраїнський відкритий архітектурний бліц-конкурс на визначення найкращого ескізного проекту Меморіального комплексу «Героям–киянам, що загинули за цілісність та незалежність України».

Про це повідомили в КМДА.

«Місто повинно пам’ятати та шанувати своїх героїв, які мужньо боролися за незалежне майбутнє нашої держави», – прокоментував рішення головний архітектор Києва – директор Департаменту містобудування та архітектури Олександр Свистунов.

Учасникам необхідно створити концепцію частини існуючого парку «Хрещатий» із улаштуванням скульптурної композиції – меморіалу, що буде вшановувати пам’ять загиблих героїв АТО та відповідати сучасним викликам патріотичної свідомості громадськості.

«Наше завдання – зробити не просто пам’ятник, а місце великої шани, яке буде викликати повагу, зокрема, і своїм художнім рішенням. Саме тому ми запрошуємо до участі в конкурсі найкращих вітчизняних фахівців у галузі архітектури, скульптурного мистецтва та ландшафтного дизайну і закликаємо відповідально поставитися до завдання конкурсу», – заявив Олександр Свистунов.

До журі конкурсу запрошено представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, провідних архітекторів та урбаністів, дизайнерів міського середовища.

Реєстрацію відкрито до 15 червня. Після закінчення учасникам буде надіслано конкурсне завдання. Оголошення переможців відбудеться 22 серпня.

Читайте також: Столичні школи відтепер зможуть одержати 200 тис гривень на свій розвиток

Читайте також: Труханів острів оголошено заповідником

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV