Київ масово освітлюють “розумними” світильниками

image
5 Липня 2019, 12:56
Поділитися:

Ще на 120-ти столичних вулицях цього року замінять старе вуличне освітлення на сучасне.

Київ стає світлішим і безпечнішим! Ще на 120-ти столичних вулицях цього року замінимо старе вуличне освітлення на сучасне і яскраве, – про це мер Києва Віталій Кличко написав у Фейсбук.

Співробітники КП «Київміськсвітло» встановлять 15 тисяч нових, економічних LED-світильників. Сьогодні роботи тривають у різних районах столиці. Найближчим часом «засвітяться» вулиці Бориспільська та Ломоносова. Світліше стане і на Трухановому острові. Працюють фахівці на Столичному шосе, де встановлять 569 нових опор для сучасного освітлення. 

Як повідомляє КП «Київміськсвітло», зараз проводяться роботи й на Татарці. Тут буде сучасне енергоефективне освітлення. Розпочався  капiтальний ремонт мереж зовнішнього освітлення вулиць Нагірної та Баговутівської. Зараз триває демонтаж старої системи. Тут буде сучасне енергоефективне освітлення. Роботи виконуються за кошти міського бюджету. Минулого року оновили освітлення вулиць Татарської та Овруцької.

За даними «Київміськсвітла», LED освітлення, що використовують у столиці, має функцію програмного управління яскравістю, що дозволяє коригувати силу світла в залежності від умов на вулиці – наприклад, зменшувати яскравість світильника вночі чи вмикати його раніше при наявності туману або хмарності. Це допомагає економити електроенергію і дозволяє максимально наблизити систему освітлення до ритмів життя міста.

Віталій Кличко підтвердив: сучасні світлодіодні лампи дозволяють економити близько 30% на сплаті за електроенергію. Минулого року столиця заощадила 11 мільйонів гривень.

Повідомляється також, що працівниками КП “Київміськсвітло” за останні 6 місяців було очищено 23 704 опори зовнішнього освітлення від несанкціонованої реклами та об’яв.

Заклеювання опор оголошеннями, за словами директора «Київміськсвітла» Володимира Круценка, засмічує вулиці, площі та парки: «Очищення потребує додаткових витрат. Також це відволікає не тільки учасників дорожнього руху, а й наших працівників від основної роботи». 

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ