Київ – лідер у підготовці до Нової української школи

image
11 Липня 2019, 10:23
Поділитися:

За даними Міністерства освіти і науки, найкраще серед усіх регіонів України із закупівлями для Нової української школи впоралось місто Київ. 

Про це повідомили на Офіційному порталі Києва.

Райони столиці вже обладнали майбутні перші класи меблями на 65%, дидактикою – на 64,8%, а також комп’ютерною технікою – на 30%.

Фінансування НУШ здійснюється спільно: кошти з міського бюджету додаються до коштів, виділених державою. Середній відсоток співфінансування в Україні становить від 17% до 35%. Місто Київ для підготовки НУШ до нового навчального року отримало з державного бюджету 51,4 млн грн та додало до цих коштів у 8 разів більше – ще 182,2 млн грн.

За словами Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, основне завдання зараз – використати кошти «мудро та своєчасно».

До першого вересня залишилося ще 53 дні, проте деякі райони вже на 100% підготувалися до вступу першокласників у Нову українську школу. Наприклад, у Голосіївському, Дніпровському та Шевченківському районах столиці для всіх класів, що прийматимуть першокласників, закуплені одномісні парти-трансформери, класні меблі, багатофункціональні пристрої, магнітні дошки і фліпчарти, ноутбуки з акустичною системою і проектори, ламінатори НФУ, килимки та м’які меблі для оформлення зон відпочинку і групової роботи з учнями. 

Зазначимо: до перших класів Нової української школи у місті Києві підуть близько 33 тисяч дітей.

Читайте також: Кабмін удосконалив нормативно-правову базу у сфері усиновлення

Читайте також: В Україні стартував прийом заяв у вищі навчальні заклади

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV