Київька обласна адміністрація хоче обмежити проведення релігійних свят в серпні

image
18 Серпня 2020, 11:35
Поділитися:

Опубліковано: 18 Серпня 2020

9 переглядів

Київська обласна влада звернулася до представників духовенства регіону з закликом обмежити проведення релігійних заходів через погіршення епідеміологічного стану.

Для цього спеціально провели онлайн-зустріч з представниками  Російської праволавної церкви ( УПЦ МП); Православної Церкви України; Римо-католицької церкви, Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів; Української Церкви християн віри євангельської. 

На якій нагадали, що весною вдалось уникнути великого всплеску захворюванності саме через дотримання карантину. І зараз акцентували увагу, що на території Київської області забороняється проведення масових релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території. Саме організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників стоячі.

У серпні 2020 року традиційно православні Християні відзначають три спаси – медовий, яблуневий та хлібний (горіховий). Також цього місяця відзначатимуть такі великі свята, як Преображення Господнє (19.08 – другий спас), Успіня Пресвятої Богородиці (28.08).

Джерело: Обухів Online