Києву повернули землю біля Дніпра, яку використовували протизаконно: деталі справи

Києву повернули землю біля Дніпра, яку використовували протизаконно: деталі справи
24 Вересня 2024, 14:51
Поділитися:

За позовом Подільської окружної прокуратури міста Києва в інтересах держави в особі Київської міської ради до приватного товариства Господарський суд повернув у комунальну власність ділянку площею 0,0454 га в Оболонському районі міста Києва.

Йдеться про землю у прибереженій захисній смузі затоки Дніпра, повідомила прокуратура.

Прокуратурою встановлено, що директор товариства вирішив створити базу для відстою катерів на земельній ділянці комунальної власності на березі озера Волховата в Оболонському районі міста Києва, без оформлення правовстановлюючих документів.

Більше того, з метою створення незаконної бази для швартування та відстою суден, з подальшим отриманням грошей за надання стоянки для плавзасобів, директор товариства пришвартував до берегоукріплення стоянковий дебаркадер, а до нього – пасажирський теплохід.

Також на території поряд з базою був розміщений гідравлічний кран та металева одноповерхова споруда невідомого призначення.

Внаслідок недобросовісності дій директора товариства територіальна громада міста Києва втратила реальну та безперешкодну можливість щодо користування комунальною земельною ділянкою водного фонду.

Рішенням Господарського суду м. Києва позов прокурора було задоволено, територіальній громаді міста Києва повернуто вказану земельну ділянку. Приватне товариство зобов’язали привести її у  придатний для використання стан, прибравши паркан, металеві споруди та трап. 

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua