Києву повернули ділянку в Солом’янському районі, де були незаконно зведені будинки: деталі

image
26 Квітня 2024, 10:47
Поділитися:

Києву повернули земельну ділянку у Солом’янському районі вартістю понад 6 мільйонів гривень. Незаконно збудовані об’єкти нерухомості на цій ділянці мають бути знесені.

Про це повідомила столична прокуратура.

Слідство встановило, що юридична особа набула права власності на нерухомість загальною площею майже 500 кв. м по вулиці Костянтина Ушинського, 38. Після того фірма самочинно провела реконструкцію, в результаті чого площа нерухомості збільшилася до 1,76 тис. кв. м.

Далі фірма в порушення вимог містобудівного законодавства та за відсутності обов’язкових документів зареєструвала право власності на збудовані об’єкти. Київрада – власник ділянки – не передавала її у власність чи користування, в тому числі для нового будівництва.

Київська міська прокуратура подала до Солом’янського суду позов з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію прав на нерухомість, визнати недійсним договір купівлі-продажу та зобов’язати відповідачів за власний рахунок знести самочинно збудовані об’єкти.

Суд погодився з доводами прокурора та позов задовольнив.

Апеляційний суд залишив апеляцію власників нерухомості без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що цього літа столичний готель “Україна” продаватимуть на аукціоні.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua