Києву може загрожувати стихійне підтоплення: на Дніпрі значне затоплення заплави

image
28 Січня 2023, 15:17
Поділитися:

У Чернігівській області найближчими днями, з 27 по 30 січня, утримуватиметься значне затоплення заплави, що може призвести до чергового підтоплення не тільки в цьому регіоні, а й Києва.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua», щоб бути в курсі найважливіших подій Києва, області та України.

За даними метеорологів, з 27 по 30 січня на ділянці Верхнього Дніпра в межах Чернігівської області утримуватиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами вздовж Верхнього Дніпра та затоплення житлових будинків низки сіл у Чернігівському районі Чернігівської області. Через це оголошено третій рівень небезпеки – червоний.

27-30 січня на ділянці Десни Новгород-Сіверський – Макошине (Новгород-Сіверський, Корюківський і Чернігівський райони Чернігівської області) відбуватиметься подальше відновлення і посилення льодових явищ, можливі різкі коливання рівнів води до 0,1-0,3 м за добу та утримання і збільшення затоплення заплави та порушення транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни, – заявили в Укргідрометцентрі.

Окрім того, на притоці Десни річці Снов утримуватиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області.

Червоний – 3 рівень небезпеки, помаранчевий – 2 рівень, Укргідрометцентр

Наразі для Києва немає загрози негативних наслідків та затоплення. Фахівці Укрметеогідцентру та гідрологи ситуацію контролюють, а в разі зміни – будуть випущені відповідні попередження.

Раніше ми повідомляли, що 20 січня у Києві вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала +7,3°С. Це на 2,4°С вище рекордного значення температури для цього дня 1952 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua