Києву допоможуть з автоматизованим прийняттям рішень

image
5 Березня 2019, 12:57
Поділитися:

Сьогоді столична громадська організація «Смарт Сіті Хаб» за підтримки КМДА розпочинає масштабний проект під назвою AI for Kyiv.  Його мета – вивчити прозорість автоматизованого прийняття рішень в адміністративних службах Києва. Про це повідомила прес-служба КМДА.

За словами директора з інвестицій Luminate у Центральній та Східній Європі Олени Бойцун, якщо громадянське суспільство отримає можливість і братиме участь у автоматизованому прийнятті рішень у сфері державного управління, то це призведе до більш справедливого, відкритого та прозорого прийняття рішень.  

14-місячний проект фінансується грантом у розмірі 260 000 доларів США від всесвітньої філантропічної організації Luminate, яка орієнтована на розширення можливостей співпраці громадян та інституцій для побудови відкритих суспільств.

Проект Artificial intelligence (AI) for Kyiv – Штучний інтелект для Києва – покликаний ініціювати дискусію про цифрові права людей в Україні та розробити практичні приклади прозорого та підзвітного використання штучного інтелекту. А також проект потрібен для  автоматизованого прийняття рішень службами КМДА, прозорої трансформації управління містом з використанням сучасних технологій.

Титульне фото НАНУ

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ