Києву бракує вихователів дитсадків – Олена Фіданян

image
20 Червня 2019, 12:35
Поділитися:

«Випускники педагогічних вишів в Києві завжди дуже складно йдуть працювати в навчальні заклади. Це давня проблема для столиці, яку на своєму рівні нам важко вирішити, адже Київ – місто контрастів».

Про це розповіла в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» директор Департаменту освіти і науки Олена Фіданян.

«Це серйозна проблема для Києва, адже брак кадрів дуже відчутний.  Ми розуміємо, що для випускника педвишу немає проблем у Києві влаштуватися за своїм же профілем, наприклад, нянею в приватному закладі, або в сім’ї та одержувати значно вищу заробітну плату. Ми дорожимо кожним випускником. Найбільше не вистачає у нас фахівців з дошкільного виховання, але ми не можемо на своєму рівні зарадити цьому», – повідомила директор Департаменту. 

«В місті Києві найбільша сфера – освітня, ми маємо 1100 «виробництв», тобто закладів освіти, переважна більшість яких за розмірами та кількістю учасників освітнього процесу не поступаються великому підприємству. Тож на освіту йде третина бюджету міста Києва і більшість виділених коштів, 70 %, – це зарплати, комуналка,  решта – на розвиток. Водночас Київрада готова змінити заробітну плату освітянам, але є певна ставка, яку ми не можемо переступити, вона затверджена нормативами на центральному рівні», – повідомила Олена Фіданян.

Читайте також: Київ виділив 2,5 млрд грн на підготовку до нового навчального року

Читайте також: Олена Фіданян: Київ декілька років поспіль тримав першість в створенні місць у дитсадках

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV