Києву бракує мультиспортивних комплексів – Вадим Гутцайт

image
14 Червня 2019, 00:28
Поділитися:

«Через глобалізацію і стрімкий розвиток, батьки здебільшого віддають дітей у спортивні секції керуючись логістикою, обираючи той вид спорту, де тренування проходять ближче до дому. Тож практично кожен район міста потребує свого мультиспортивного комплексу, де буде більший вибір і можливості оздоровити та проявити себе». 

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповів директор Департаменту молоді та спорту КМДА, фехтувальник, шабліст, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт.

«Нині у Києві є 91 дитячо-юнацька спортивна школа (ДЮСШ), які фінансуються з бюджету міста. Частина з них орендують приміщення в школах, приватних установах тощо. Зі свого боку ми закуповуємо оснащення, інвентар, сплачуємо за приміщення, фінансуємо участь у змаганнях. Таким чином охоплено понад 10 тис. дітей, що займаються різними видами спорту»,  – зазначив Вадим Гутцайт. 

«Ми намагаємось системно допомагати дітям-спортсменам, приділяючи належну увагу  всім спортшколам Києва, але звісно є й пріоритети та певна адресна допомога. Скажімо,  спортсмени, що мають високі результати, виходять на престижний міжнародний рівень, потребують більш дорогих тренажерів та інвентаря, звісно ми допомагаємо», – розповів він.

«Нині працюємо над проектною документацією щодо будівництва одразу кількох спорткомплексів з наявністю басейнів. На жаль, комунальних басейнів у Києві обмаль і всі вони завантажені на 100 %» – повідомив міський керівник спорту. 

Раніше телеканал «Київ» розповідав, що у столиці на Райдужному почалася реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу .

Читайте також: Кінотеатр «Київ» залишиться кінотеатром. Ніяка інша діяльність в ньому здійснюватися не може – Володимир Слончак

Читайте також: Kyiv not Kiev: Сполучені Штати змінили офіційну назву столиці України в міжнародній базі

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV