Києво-Святошинська райрада перерахує 1,5 млн. грн підприємству зі статутним капіталом у 5 тис. грн та податковими боргами

image
13 Травня 2019, 11:51
Поділитися:

Дата публикации: 13 мая 2019.

Капітальний ремонт адміністративної будівлі Києво-Святошинської районної ради буде здійснювати підприємство зі статутним капіталом у 5 тис. грн та податковими боргами.

10 травня 2019 року Вадим Гедульянов, голова районної ради Києво-Святошинського району Київської області, підписав договір, предметом якого є капітальний ремонт адміністративної будівлі Києво-Святошинської районної ради Київської області за адресою м. Київ, вул. Котельникова, 25А за рахунок коштів місцевого бюджету. Про це Mistoinform стало відомо із даних системи публічних закупівель Prozorro.

Згідно офіційного сайту Києво-Святошинської районної державної адміністрації, у будівлі за адресою м. Київ, вул. Котельникова, 25А розташований Києво-Святошинський районний військовий комісаріат.

Попередня вартість робіт за підписаним договором складає 1 466 895,74 грн, остаточна вартість визначається за фактичними обсягами робіт. Ремонтні роботи мають бути завершені протягом чотирьох місяців.

А от підрядником, який має виконати роботи, є товариство з обмеженою відповідальністю “БГМ-БУДАВТОДОР”, статутний капітал якого складає лише 5 тис. грн, а основним видом діяльності є будівництво доріг і автострад. Більше того, у підприємства є наявний податковий борг.

Раніше, в інтерв’ю для видання “Киеввласть” сам голова Києво-Святошинської райради Вадим Гедульнов стверджував, що система Prozorro неповноцінна.

“Беручи до уваги, що в багатьох випадках фірми просять передплату, є ризик звичайного шахрайства: кошти надійдуть, а фірма просто зникне. Через Prozorro так можна і бізнес відкрити: просити передплату, а потім вже на ці гроші організовувати процес.”, – заявляв Вадим Гедульянов.

Цікаво те, що договір із ТОВ “БГМ-БУДАВТОДОР” як раз і передбачає аванс у розмірі 30% та можливість для підприємства залучати до виконання робіт інших осіб, що повністю відповідає словам Вадима Гедульянова. Ймовірно, ТОВ “БГМ-БУДАВТОДОР” зі статутним капіталом 5 тис. грн є лише інструментом у чиїхось руках для участі у тендерах.

Незважаючи на мізерний розмір статутного капіталу, ТОВ “БГМ-БУДАВТОДОР” вже неодноразово освоювала районні гроші.

Так, в грудні 2018 року районна рада Києво-Святошинського району вже замовляла у цієї компанії реконструкцію зовнішніх мереж теплопостачання за адресою м. Київ, вул. Котельникова, 25А за 260 тис. грн. А в період жовтень- грудень 2018 року Києво-Святошинська державна адміністрація перерахувала ТОВ “БГМ-БУДАВТОДОР” загалом 660 тис. грн.

Києво-Святошинський район Київської області вже відзначався тендером на будівництво однієї із найдорожчих шкіл в Україні, за заявою Центру протидії корупції суму на будівництво якої суттєво завищено. Майже половину (40%) витрат найдорожчої школи у Чабанах, за інформацією телеканалу “Погляд”, профінансують із бюджету Києво-Святошинського району.

А нещодавно жителі району нагадали очільникам району Мирославі Смірновій та Вадиму Гедульянову про обвалений дах спортивного комплексу «Favorite Fit» у Вишневому, коли лише чудом не постраждали діти.

Джерело: МИСТОИНФОРМ