Киянина підозрюють в організації схеми по переправленню призовників до Польщі

image
6 Червня 2022, 14:05
Поділитися:

6 червня 2022 г. 13:57

Правоохоронці затримали 41-річного киянина, який організував схему вивозу призовників за кордон. Свої послуги “бізнесмен” оцінював у розмірі від 3 до 5 тис. доларів. Чоловіка затримали одразу після отримання коштів у Львові.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва затримано мешканця столиці, який організував незаконне переправлення громадян України призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України)”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Слідство з’ясувало, що 41-річний чоловік організував незаконний перетин державного кордону України для громадян, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії правового режиму воєнного стану. Свої послуги зловмисник оцінював у розмірі від 3 до 5 тис. доларів з людини.

Зокрема, чоловік збирався переправити через державний кордон України з Польщею громадянина призовного віку.

Як повідомили правоохоронці, киянин зустрівся із чоловіком, бажаючим перетнути кордон, у Львові, де і отримав гроші у загальному розмірі 110 тис. гривень.

Одразу після отримання грошових коштів підозрюваного було затримано. В ході невідкладного обшуку в автомобілі зловмисника виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі 55 тис. гривень та 6100 доларів, мобільні телефони, довідки військово-лікарської комісії.

Затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, у Києві викрили мешканця столичної області, який організував схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон. Чоловік збирався переправити до Угорщини чотирьох громадян. Свої послуги зловмисник оцінив у 7 500 доларів з людини.

Читайте: Уряд змінив правила перетинання кордону військовозобов’язаними громадянами України

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона