Киянин постане перед судом за продаж тепловізорів та аптечок, ввезених для ЗСУ (фото)

image
10 Травня 2023, 13:24
Поділитися:

10 травня 2023 г. 13:22

У столиці правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно приватного підприємця, якого підозрюють у продажі гуманітарної допомоги на суму 20 тисяч доларів. Бізнесмену інкримінують реалізацію двох тепловізійних прицілів та 290 аптечок, завезених у якості гумдопомоги ЗСУ.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, у ході слідства було встановлено, що приватний підприємець організував схему незаконної реалізації гуманітарної допомоги у Києві. У сферу ”діяльності” підприємця потрапили тепловізійні приціли та аптечки, ввезені на територію України у якості гуманітарної допомоги ЗСУ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що правоохоронцями задокументовано продаж двох тепловізійних прицілів та 290 аптечок на загальну суму 20 тис. доларів.

У ході проведених обшуків у підозрюваного було вилучено товари військового призначення, мобільні телефони, носії інформації, чорнові записи та печатки. Крім того правоохоронці вилучили грошові кошти у сумі 860 тис. гривень, 330 тис. доларів та 34 тис. євро, які наразі заарештовані.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури Києва до суду скеровано обвинувальний акт відносно приватного підприємця з обвинуваченням у продажі предметів гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчиненому під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Нагадаємо, у Києві перед судом постануть керівники мережі магазинів військового спорядження. Столична прокуратура звинувачує підприємців у організації незаконного продажу гуманітарної допомоги для ЗСУ на понад 8 млн гривень.

Читайте: У Києві десятки тонн заблокованої гуманітарної допомоги передали військовим (фото)

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона