Киянин після розлучення відсудив у дружини половину вартості грудей

image
18 Травня 2023, 14:24
Поділитися:

Киянину вдалося відсудити половину вартості грудей екс-дружини.

Так, після розлучення, Солом’янський суд Києва визнав груди дружини спільним майном. Оскільки груди поділити неможливо, чоловік отримав право на відшкодування половини вартості суми за операцію.

Про це повідомили у спільноті Ради адвокатів України.

Було встановлено, що у 2016 році дружина провела операцію по ендопротезуванню молочних залоз. Її вартість – 172 тис. грн, що у перерахунку €6000.

Статтею 183 Цивільного кодексу України передбачено, що неподільною є річ, яку не можна поділити без втрати її цільового призначення. У статті 364 ЦК України також зазначено, що якщо виділ у натурі частки із спільного майна не допускається згідно із законом або є неможливим, співвласник, який бажає виділу, має право на одержання від інших співвласників грошової або іншої матеріальної компенсації вартості його частки.

Оскільки молочні залози жінки є неподільними, відповідно до рішення суду на неї витрачались кошти зі спільно сімейного бюджету. Відповідно до цього, чоловік має право отримати відшкодування половини вартості суми за операцію, тобто 93 974,10 грн (еквівалентно €3000).

Скрін рішення Солом'янського суду

Скрін рішення Солом’янського суду

Вас також може зацікавити: У співака Віктора Павліка вилучили спецперепустку після інциденту на Південному мосту у столиці

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час. Приєднуйтеся до нашої спільноти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua