Киянин дійшов зі столиці до Запоріжжя, щоб зібрати мільйон гривень для ЗСУ

image
1 Серпня 2022, 14:47
Поділитися:

1 серпня 2022 г. 14:45

Киянин Євген Целік прийшов шлях з Києва до Запоріжжя. Його піша подорож розпочалася вранці 7 липня, а завершилася в вечорі 30 липня. Хлопець пройшов 50 міст і сіл у 6 областях і досягнув мети, яку перед собою ставив- зібрати мільйон гривень для ЗСУ.

Про це, як передає KВ, йдеться в розповіді секретара Запорізької міської ради Анатолія Куртєва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Женя Целік живе в Києві та працює офіціантом у столичних кав’ярнях. Після 24 лютого хлопець почав активно займатись волонтерською діяльністю. А кілька місяців потому він поставив перед собою амбітну мету: пройти пішки з Києва до Запоріжжя та зібрати таким чином мільйон гривень для потреб Збройних сил України”, – повідомив Куртєв.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Хлопець вирушив у дорогу вранці 7 липня, маючи при собі 15-кілограмовий рюкзак з туристичним спорядженням та наметом. В перший же день він пошкодив собі коліно, а на другий день дійшов до села Стайки Обухівського району, де його запросили до себе гарні люди – справжня козацька сім’я, яка живе там вже шість поколінь.

Звісно, під час подорожі його постійно перевіряла поліція та зупиняли бійці ТРО. Та попри всі складнощі, які трапились Жені на шляху, він жодного разу не подумав облишити свій задум і врешті решт, пройшов понад 500 кілометрів.

Киянин проходив близько 30 кілометрів щодня. Ночував у наметі або у мешканців населених пунктів, які запрошували до себе. І от через 24 дні подорожі, Женя вже був у Запоріжжі. Киянин пройшов повз 50 міст і сіл у 6 областях і досягнув мети, яку перед собою ставив.

Нагадаємо, три безпілотника Bayraktar, які виробник, компанія Baykar, подарував Україні, вже готуються до відправлення в Україну. А 600 млн гривень, які зібрали українці для купівлі безпілотників, будуть витрачені відповідно із запитами військових та Міноборони.

Читайте: Волонтери проводят розіграш знаменитих марок за підписом Валерія Залужного, кошти пойдуть на допомогу хворим дітям

Фото: Телеграм Анатолія Куртєва.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона