Кияни захищають свої будинки від підвала до даху: що робити

image
6 Жовтня 2019, 11:43
Поділитися:

Нові теплолічильники у підвалах будинків та прибори після крадіжок чи зіпсовані вандалами, у Києві встановлюватимуть тільки після обладнання приміщень засобами охорони. Сплачувати за збереження приладів обліку мають самі мешканці будинків. Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Справа в тому, що 1,5 роки тому вступив в дію Закон України «Про комерційний облік», який покладає відповідальність за встановлення, обслуговування та збереження лічильників тепла у будинках на мешканців, які мають вносити спеціальні кошти на цей комплекс заходів.

На наш погляд це досить складний механізм, до його застосування громадяни ще не готові. І місто може втратити той інвестиційний внесок, що зробило у встановлення тепло лічильників у будинках, – сказав  Петро Пантелеєв. – Нині маємо багато випадків вандалізму з будинковими лічильниками, а вкрадено було більше 500 приладів. Тому започаткували нову практику: в будинки містян ставиться новий лічильник тільки тоді, коли мешканці обладнають своїм коштом систему охорони підвалів.

Що треба зробити аби відновити роботу пошкодженого або викраденого теплового лічильника у підвалі будинку? КМДА створила покрокову інструкцію для містян.

 

 

Читайте також: “Охоронці для лічильників: кияни отримають нові послуги”

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ