Кияни пропонують перейменувати станцію метро «Мінська» на «Червона Рута»

image
28 Липня 2023, 09:40
Поділитися:

Мешканці Києва пропонують перейменувати станцію метро «Мінська» на «Червона Рута». Цей твір українського композитора Володимира Івасюка є символом української єдності.

Відповідну петицію №12391 з такою пропозицію опубліковано на сайті Київської міської ради.

Ще більше новин Києва, Київщини та України в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись та читайте новини.

За словами автора звернення Єгора Кічко, ця пісня об’єднує футбольних фанатів під час гри української збірної, туристів, які виконують цю пісню біля ватри у Карпатах та матерів, які наспівують цю пісню своїм дітям.

На думку автора петиції, станція метро «Червона Рута» органічно доповнить своєю назвою проспект Володимира Івасюка і зробить Оболонь та столицю культурнішим та приємнішим для життя місцем.

Станція метро «Мінська» натомість є деструктивною та роз’єднуючою назвою, що є небезпечним в час повномасштабної війни з росією та її союзниками, тобто Білорусією. А сама назва асоціюється виключно з диктаторським режимом Лукашенка та обстрілами з території Білорусі від котрих українці змушені ховатись у цьому ж метро, – пояснює свою точку зору Кічко.

Він переконаний, що нова назва станції дасть початок новій українській ідентичності станції, увіковічнить український світлий символ кохання «Червоної Рути» та ще більше об’єднає нас у цей вирішальний час.

Раніше ми писали про те, що у Шевченківському районі Києва парк імені Олександра Сергійовича Пушкіна перейменовано на честь українського письменника Івана Багряного.

Також розповідали, що у столиці перейменували ще 14 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. Таке рішення прийняли депутати на пленарному засіданні Київської міської ради більшістю голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua