Кияни обурились можливим сусідством нової парковки замість зеленої зони поруч зі стіною пам’яті на Протасовому Яру

image
5 Вересня 2023, 17:32
Поділитися:

5 вересня 2023 г. 17:25

На Протасовому Яру столична влада до “великої війни” погодила облаштування нової парковки там, де після повномасштабного вторгнення росії спонтанно виник “мурал пам’яті” – стіна з графіті у пам’ять захисників України. Наразі у небайдужих киян виникли побоювання, що нова парковка спаплюжить зелену зону біля муралу і сплюндрує саму ідею “стіни пам’яті”.

Про цеKВ дізналася з допису киянина Сергія Нікітіна на його сторінці у Facebook 5 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“На цій стіні мурали в памʼять про тих хто боровся і продовжує боротьбу за Україну.

А у відповідь знаєте що?

КМР дає рішення на створення паркінгу замість зеленої зони і під муралами про тих завдяки кому ці чорти з Київської міської ради мають змогу продовжувати жити і дерибинати кошти.

Також цю нікому не потрібну парковку ухвалила поліція Києва”, – запостив Нікітін.

Пізніше Нікітін поширив у соцмережі фото реакції на повідомлення про можливий паркінг біля стіни пам’яті (на фото): “На Протасі зʼявився напис “Паркінг – замість вшанування героїв?!” на стіні, як нагадування про те, що це не дуже добре робити паркінг біля памʼятних муралів”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Депутатка Київради Ксенія Семенова (фракція “Слуга народу”), реагуючи на допис Нікітіна, у свою чергу запросила порад користувачів “Фейсбуку” та активістів: “Хочу порадитись. Парковку там затвердили рішенням КМР від 31.08.21 #2185/2226 ще до вторгнення. (…) Тепер це місце пам‘яті. І до будь-яких змін там треба ставитися з турботою про почуття громади. (…) Одна справа, якщо це буде паралельна погодинна парковка в один ряд, як частина громадського простору. Інша – якщо це суцільна нічна парковка замість зеленої зони”.

Семенова каже, що може “ініціювати внесення змін до рішення КМР і виключення цієї території з 5-го додатку”.

За словами депутатки, місцеве шляхово-експлуатаційне управління “поки погодилось призупинити роботи з облаштування. Однозначно вздовж стіни треба робити сквер”.

Читайте: На вулиці Протасів Яр висадили дерева в пам’ять про столичного активіста Романа Ратушного

Фото: Сергій Нікітін, Facebook

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона