Кияни обрали найкращу квітково-патріотичну композицію міста

image
24 Червня 2022, 12:53
Поділитися:

24 червня 2022 г. 12:44

З 8 по 21 червня у Києві тривало голосування за найкращу квітково-патріотичну композицію міста. За результатам голосування найкращою квітково-патріотичною композицією став квітник “Київська Мадонна з немовлям”, розроблений та висаджений озеленювачами Солом’янського району.

Про це KВ дізналася з повідомлення пресслужби Київської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Конкурс найкращу квітково-патріотичну композицію міста було організовано Управлінням екології та природних ресурсів КМДА спільно з КО “Київзеленбуд”.

Усього у голосуванні, яке тривало з 8 до 21 червня, було представлено майже 30 квітково-патріотичних композицій, зокрема квітник у вигляді знаменитої марки з російським кораблем та композиція “Літак “Мрія”, за основу якого взятий дитячий малюнок.

Згідно з повідомленням, у результаті голосування з великим відривом, отримавши 42% голосів киян, перемогла композиція “Київська Мадонна з немовлям”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Прототипом композиції стала світлина з зображенням Тетяни Блізняк “Київська Мадонна в метро”. Ця світлина надихнула ілюстраторку Марину Соломенникову створити картину, героїня якої б уособлювала усіх матерів України у цей непростий час.

Інсталяцію “Київська Мадонна з немовлям”озеленювачі Солом’янського району створили на транспортній розв’язці на вулиці Вадима Гетьмана. Площа квітника складає 149 кв. м. Для панно висадили 37 тисяч квітів: маргаритки, бегонія, ірезіне, тагетис, цинерарія, нафаліум, традисканція, альтернатера, лаванда, калібрахоа. Також використали елементи з фанери та 1,5 тонни білої мармурової крихти.

Зазначається, що загалом для створення патріотичних композицій у Києві висадили 320 тисяч квітів. Усі вони були вирощені у теплицях та оранжереях районних підприємств, що входять до “Київзеленбуду”. Окрім української символіки – тризуб, прапори, вишиванки, рушники – були обрані також теми, що показують відчайдушну боротьбу України з російським агресором.

Нагадаємо, до Дня Києва працівники КО “Київзеленбуд” створили понад 30 квітників на патріотичну тематику. Квіти для них вирощуються в оранжереях в кожному районі столиці.

Читайте: В Києві з’явилося понад 30 патріотичних квітників

Фото: пресслужба Київради.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона