Киянам презентують казку про Чорнобиль для дорослих

image
13 Вересня 2019, 13:13
Поділитися:

Антін Мухарський, український письменник, актор, телеведучий, музикант разом із компанією ЧОРНОБИЛЬ ТУР презентує страшно-веселу ілюстровану казку для дорослих дітей.
Автор особисто розповість, що саме надихнуло його на цю роботу та як народився творчий задум містичного твору під назвою «Кістяк з Чорнобиля». 

За сюжетом, тато Михася пішов на війну й зник безвісти. Але хлопчик вірить, що він живий і понад усе мріє побачитись із батьком. Одного дня стара чаклунка дає йому чарівні окуляри, котрі приводять хлопчика в Чорнобильську зону, де він знайомиться з Кістяком Костем та його друзями-мутантами. Пов’язавши події Чорнобильської катастрофи 1986-го року, здобуття незалежності Україної та революції Гідності, Антін Мухарський змальовує події різних історичних періодів, висунувши на перший план українських головних героїв.

Сама ж Чорнобильська зона у книзі постає не стільки місцем страшної аварії, як зосередженням української містики, «місцем сили», пов’язаним одночасно із космосом та минулими поколіннями. У такий спосіб, автор пропонує новий погляд на Чорнобильську катастрофу, трансформуючи її з трагедії у нову яскраву історичну, культурну та містичну пам’ятку на мапі України.  

Книжку «Кістяк з Чорнобиля» було видано українською та англійською мовами, завдяки чому на тільки українці, а й іноземні туристи зможуть подивитися на трагедію Чорнобиля з нового, незвичного для себе боку.

Презентація стартує о 19:00 у просторі ЧОРНОБИЛЬ ХАБ за адресою: м. Київ, Андріївський узвіз, 11.
 

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ