Киянам пояснили причину підвищення тарифів на тепло та гарячу воду

image
15 Лютого 2019, 10:47
Поділитися:

Зростання вартості виробництва теплової енергії стало причиною підвищення тарифів на тепло та гарячу воду.

Про це під час прес-брифінгу 14 лютого розповіла виконавчий директор КП «Київтеплоенерго» Юлія Орел.

«Як відомо, тарифи на послуги з централізованого опалення були переглянуті в усій країні. Це був вимушений крок для теплоенергетичних підприємств, оскільки зросла вартість складових тарифу. Ціна на газ для споживачів збільшилася на 26,2%. Зріс тариф на електроенергію на 131%. Крім того, у 2019 році відбулося підвищення мінімального прожиткового мінімуму для працездатних громадян. У зв’язку із цим підприємство було зобов’язане переглянути рівень заробітної плати для працівників. А також відбулося підвищення вартості послуг ПрАТ «Київводоканал» на постачання води на 25,2%. Це ті ключові фактори, які вплинули на зростання кінцевого тарифу на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання», – пояснила Юлія Орел.

Варто зазначити, що лише газова складова у структурі тарифу займає понад 80%. А за останніх 4 роки тариф на газ для споживачів зріс майже у 3,5 рази. Тож коли зростає ціна на газ – відповідно має зростати і ціна на виробництво теплової енергії. Для теплогенеруючих підприємств – це виробнича необхідність. Після перерахунку тариф зріс на 22,3%.

«Ми розуміємо всю відповідальність, яка лежить на нашому підприємстві, тому ставили перед собою завдання, враховуючи зміну вартості складових, зробити ріст тарифів мінімальним. Враховуючи, що ціна на газ зросла на 26%, на електроенергію – на 131%, ми змогли скорегувати кінцевий тариф для споживачів на рівні лише 22,3%», – зазначила Юлія Орел.

Читайте також: 15 лютого в Україні вшановують воїнів-афганців

Читайте також: У 2018 році послугою «Шлюб за добу» скористалися понад 5 тисяч пар

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV