Киянам нарахують плату за більші обсяги води: пояснення

image
5 Лютого 2019, 16:52
Поділитися:

Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 22.11.2018 №315 затверджено Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, яка введена в дію з 25.01.2019. Її затверджено у відповідності до вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Як повідомляє «Київводоканал»,  починаючи з лютого 2019 року мешканцям багатоквартирних будинків будуть змінені принципи нарахування плати за воду та водовідведення.

Тепер мешканці будинку як власники цілісного майнового комплексу мають сплатити за весь об’єм води, яку спожив їхній будинок.

Серед основних принципів, що застосовує Методика, – принцип визначення та розподілу небалансу –  різниці між обсягом холодної води, виміряним загальнобудинковим лічильником, та сумарним обсягом спожитої холодної води за показниками квартирних лічильників:

– для будинків, де усі приміщення оснащені лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між усіма споживачами пропорційно до обсягу споживання.

– для будинків, де частина приміщень не оснащена лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між споживачами, які не мають лічильників, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються послугами.

Для кожного будинку Методикою встановлюється свій розрахунковий період, на кінцеву дату якого проводиться зняття показників комерційного (загальнобудинкового) вузла обліку та здійснюється розподіл між споживачами.

Київводоканал через розміщення оголошень на будинках та в квитанціях на оплату повідомить усіх споживачів про розрахункову дату у кожному будинку.

У вказаний день представник Київводоканалу щомісячно зніматиме показники загальнобудинкового лічильника у вашому будинку. Запрошуємо усіх споживачів брати участь у знятті показників.

Також може змінитися порядок щомісячної передачі мешканцями показників квартирних лічильників холодної води. Відповідно до Методики, показники квартирних лічильників необхідно передавати станом на розрахункову дату (або у дату найбільш наближену до розрахункової).

Детально ознайомитись з усіма положеннями Методики можна на офіційному сайті Київводоканалу у розділі “Нормативні документи”.

«Київводоканал» буде максимально інформувати споживачів про всі нововведення Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг. В рамках інформаційної кампанії зокрема буде проведено спеціальне засідання Форуму ОСББ, який заплановано на 12 лютого 2019 року.

 

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ