Киян штрафують за куріння у під’їздах

image
14 Квітня 2020, 14:39
Поділитися:

Поліцейські нагадують: курити у під’їздах багатоквартирних будинків заборонено. Про це інформує прес-служба Патрульної поліції Києва.

Закон України “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення” передбачає список місць, де курити суворо забороняється. Серед переліку заборонених для куріння місць є і «у під’їздах житлових будинків».

За правопорушення передбачений штраф: за перше порушення до 170 гривень, а за повторне — до 340 гривень.

Хто притягає до відповідальності

Поліцейські можуть виписувати постанови за куріння в заборонених для цього місцях. Крім цього, поліцейські уповноважені складати протоколи за куріння в місцях, які заборонені для цього рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради. Надалі цей протокол будуть розглядати спеціальні адміністративні комісії або виконавчі комітети (виконавчі органи) сільських, селищних, міських ради.

Що робити, якщо ви стали очевидцем правопорушення

Пам’ятайте, що для притягнення особи до відповідальності потрібні докази. Ними можуть бути письмові пояснення очевидців та/або відео, на якому чітко видно обличчя особи та місце де він курить, – пояснюють у поліції.

Також правоохоронці зазначають, що враховуючи те, що у під’їздах, як правило, курять його мешканці, то рекомендують його небайдужим жителям самостійно проводити з сусідами профілактичні бесіду. Також суттєво зменшує кількість таких порушень розміщення у під’їздах надписів з текстом «В під’їзді курити заборонено».

Якщо ж правопорушення не вдалось попередити, то тоді для його припинення потрібно звертатись на службу 102.

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ