Киян просять терміново сплатити за електрику за грудень

image
8 Лютого 2019, 10:58
Поділитися:

Станом на 29 січня 2019 рогу побутові споживачі винні за спожиту в 2018-м електрику 494 млн гривень. Значну частину боргу 206 млн грн складають системні неплатежі – коли споживачі не оплачують рахунки більше 2-х місяців, натомість продовжуючи споживати  електроенергію. Ще 288 млн грн – кияни винні за спожиту у грудні 2018 року електроенергію. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК Київські електромережі.

Згідно вимог Закону України «Про ринок електричної енергії» компанія зобов’язана обмежити електропостачання, якщо споживач не розраховується за використану електроенергію. Такі норми закону пов’язані з особливостями розрахунків на всьому ринку електричної енергії. Отримані кошти за спожиту електроенергію ДТЕК Київські електромережі зобов’язаний направити в державну компанію «Енергоринок», а вона розраховується з генеруючими компаніями, які у подальшому виробляють електроенергію для споживачів. Тому, дотримання платіжної дисципліни всіма учасниками ринку вкрай важливе для стабільного функціонування енергетичної галузі.

ДТЕК Київські електромережі закликає клієнтів сплатити заборгованість, що є надважливим в умовах реформи ринку електричної енергії, яка розпочалась 1 січня 2019 року .

Нагадуємо, що за спожиту електроенергію у грудні 2018 р. та борги за 2018 рік необхідно сплатити ДТЕК Київські електромережі. Борги клієнтів за 2018 р. не будуть переходити до нової компанії-постачальника. Заборгованість має бути сплачена саме тій компанії, яка і надавала послуги з електропостачання у попередньому році.

Сплатити за електроенергію можна за допомогою Особистого кабінету на сайті dtek-kem.com.ua або платіжних інтернет-систем.

Читайте також у “Вечірньому Києві” “У Києві змінилися номери контакт-центрів та рахунки енергетиків: кому дзвонити при аваріях та як платити”

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ