Киян із неінфекційними захворюваннями госпіталізуватимуть у державні клініки

image
11 Листопада 2020, 19:39
Поділитися:

Відтепер киян, які мають неінфекційні захворювання, госпіталізуватимуть не тільки в комунальні лікарні, але й у клініки Національної академії медичних наук (НАМН) та МОЗ України.

Відповідний наказ підписала директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург. Документ направлено до виконання у Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також керівникам центрів первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрів столиці.

«Ідеться про хворих з патологіями серцево-судинної системи, гострим порушенням мозкового кровообігу, з гострими неврологічними станами, нейроінфекційного профілю, а також терапевтичних хворих та пацієнтів з гострою хірургічною патологією», – пояснила Валентина Гінзбург.

За її словами, наказ виданий на виконання розпорядження Керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня.

Директор Департаменту охорони здоров’я зазначила, що таке рішення збільшить можливості комунальних медзакладів у наданні допомоги пацієнтам з коронавірусною інфекцією.

Серед медичних закладів, що прийматимуть киян:

  • Інститут кардіології ім. Стражеска НАМН;
  • Інститут нейрохірургії ім. А. П. Ромаданова НАМН;
  • Республіканська клінічна лікарня МОЗ;
  • Національний інститут хірургії і трансплантології ім. О. О. Шалімова НАМН та інші.
     

Нагадаємо, що у столиці не зменшується динаміка захворюваності на COVID-19. За минулу добу в Києві ще 965 людей заразилися коронавірусом. Померли 20 людей. Усього коронавірус забрав життя 914 киян.

Олександр Галух

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ