Квитки на потяги тепер можна купити у Viber і Telegram. ФОТО. ВІДЕО | Трибуна

image
14 Січня 2021, 04:52
Поділитися:

АТ «Укрзалізниця» запустила в месенджерах Viber i Telegram чат-бот із функцією продажу та повернення квитків. Про це на своєму офіційному сайті повідомляє пресслужба УЗ.

За допомогою чат-бота можна замовити в поїзді харчування, подивитися розклад на тій чи іншій станції. У майбутньому чат-бот має з’явитися в інших месенджерах.

Зараз замовлення квитків та онлайн-табло через чат-бот поки доступні тільки для поїздів «Інтерсіті+». В інших поїздах можливість оплати через чат-бот планують запустити в цьому році.

Оплата через чат-бот здійснюється безпосередньо, без редиректу. Для цього можна прив’язати платіжну карту в електронному гаманці. Квитки можна купити за допомогою сервісів Google Pay, Apple Pay та Viber Chatbot Payments.

Ірина Веремчук

У тестовому режимі чат-бот надає інформацію про прибуття, номер платформи та запізнення поїзда. Ці функції доступні поки тільки для вокзалу «Київ-Пасажирський».

Через чат-бот можна також залишати зауваження та пропозиції до роботи УЗ.

«Під час поїздки або завершуючи поїздку ви можете оцінити, наскільки вона була успішною, дати коментарі й відправити фото», – повідомив член правління УЗ Олександр Перцовський.

Чат-бот є українською, російською та англійською мовами. Проєкт реалізований протягом місяця в партнерстві з Visa та Middleware.

(Натиснути на фото для збільшення)

ФОТО – Антон Раков, Андрій Захарченко

Читайте також:

Укрзалізниця почала приймати студентські квитки в додатку «Дія»

Укрзалізниця припиняє продаж квитків із дев’яти станцій

На зупинках електричок Київ – Ніжин відновлюють посадку пасажирів

Укрзалізниця тимчасово обмежила купівлю квитків за «студентськими» онлайн

Джерело: Трибуна – Бровари