Квартира-катівня у Борисполі

image
30 Травня 2019, 12:22
Поділитися:

Товстий шар мотлоху на підлозі, принесеного зі смітників, поряд із ледве живими собаками — тіла дохлих собак і котів. Запах такий, що без засобів спецзахисту зайти неможливо — такою побачили квартиру, яка довгий час була епіцентром проблем у багатоквартирному будинку на вул. В. Момота.  

Історія з цією квартирою уже наробила галасу у соцмережах. Вона довгий час стояла зачиненою, аж доки мешканці та працівники управляючої компанії не помітили у підвалі протікання. Підозра на прорив комунікацій і стала офіційною підставою для того, щоб відчинити двері і зайти в оселю без відома господаря. Точніше — господині. Усе було зроблено згідно із буквою закону: у присутності дільничного, представників управляючої компанії, служби МНС, присутніми були також депутат округу Марина Добровольська і перший заступник Бориспільського міського голови Микола Корнійчук. Один із учасників тієї процедури зізнався «Вістям», що боялися, що із хазяйкою сталося найстрашніше. Це вже потім з’ясувалося, що вона проживає у співмешканця у одному із сусідніх будинків. Зайти у квартиру змогли тільки працівники МНС у спецкостюмах, обладнаних апаратами для автономного дихання.

У квартирі побачили товстий шар мотлоху, знесеного зі смітників, кілька ледве живих собак і тіла дохлих собак та котів. Мотлох був повністю просякнутий собачими екскрементами та трупними ядами. Цю картину Марина Добровольська описала, виступаючи з трибуни перед початком розгляду питань позачергової сесії Бориспільської міської ради.

Квартира розташована на першому поверсі. Виявилося, що протікала не каналізація, а відходи собачої життєдіяльності. Вона не приватизована. З 2004 року по цій квартирі не було заплачено жодної копійки комунальних послуг, навіть договори на надання цих послуг не були оформлені — і це впродовж 15 років. Вона відрізана від усіх комунікацій. Зараз частину сміття та загиблих тварин вже вивезли, вхідні двері заварили, щоб хазяйка не змогла додати проблем, вікна забили дошками так, щоб залишилося провітрювання…

Відомо, що на проблемну квартиру люди скаржилися давно і на 102, і дільничному. От тільки проінформувати про ті скарги представників міської влади ні правоохоронці, ні самі мешканці не додумалися.

Під час обговорення історії у соцмережах з’ясувалося, що подібна квартира у Борисполі не одна. У зв’язку із ситуацією, що трапилася, Марина Добровольська у сесійній залі запропонувала зобов’язати юридичний відділ міськради розпочати процес відчуження майна за борги, а також створити перелік небезпечних квартир, які можуть становити пожежну небезпеку і загрозу для здоров’я сусідів.  Це і склади, і собачники, і бомжатники.

Мер Борисполя Анатолій Федорчук запевнив, що у цьому випадку, окрім усього іншого, людина може понести ще й кримінальну відповідальність за жорстоке поводження із тваринами. Загалом же проблема таких квартир і їхніх власників не врегульована на законодавчому рівні. Але міська влада зробить усе можливе, щоб горе-хазяйка до цієї квартири повернутися не змогла. Ії заборгованість за комунальні послуги дає таку надію. Питання вирішуватимуть у суді.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама