Куркума – універсальний засіб для городу, який врятує від комах та замінить купу препаратів

image
12 Червня 2023, 23:50
Поділитися:


Про це повідомляють “Хроніки Обухова” з посиланням на Ukr.Media.

Зазначається, як інсектицид і фунгіцид куркуму використовують декількома способами.

Перший спосіб дуже простий: розведіть 2 ст. л. куркуми у невеликій кількості води, а потім доведіть до об’єму 8 л. Обприскайте отриманим розчином рослини. Регулярно проводьте таку бюджетну обробку саду та городу, щоб захистити посадки від шкідників та хвороб, – йдеться в повідомлені.

Куркуму можна використовувати як натуральний пестицид. Для цього слід змішати 1 столову ложку куркуми з 1 столовою ложкою еко-миючого засобу та 4 літрами води. Обприскати цим розчином рослини.

Також куркума може допомогти захистити сад від мурах. Слід просто посипати порошком куркуми землю навколо рослин. Окрім цього куркуму можна наносити безпосередньо на листя, якщо вони були атаковані шкідниками.

Ще один спосіб використання куркуми на городі та в саду — для швидкого вкорінення рослин. Готуючи землю для живцювання, додайте до неї 2 ст. л куркуми. Таким чином, куркума здатна замінити велику кількість дорогих покупних препаратів для саду та городу, – додають експерти.

Окрім цього за допомогою куркуми можна відновити рослини після обрізки або щеплення. Для цього змішують невелику кількість куркуми з водою та нанести отриману пасту на пошкоджені місця.



Source link