Купив маєток за 10 млн грн на Печерську та оформив його на іншу людину: “Слугу народу” Павла Халімона звільнять з посади

Купив маєток за 10 млн грн на Печерську та оформив його на іншу людину: “Слугу народу” Павла Халімона звільнять з посади
23 Січня 2023, 16:23
Поділитися:

Фото: Українська правда

Павло Халімон, який купив будинок в п’ять-шість разів дешевше за вартість аналогічних маєтків на Печерську, буде звільнений з посади заступника голови фракції “Слуга народу”.

Про це повідомив керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

“Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок. Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат. За це Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови нашої фракції”, – написав Арахамія.

Нагадаємо, днями заступник керівника голови парламентської фракції “Слуга народу” 39-річний Павло Халімон опинився у центрі скандалу, придбавши будинок на Печерських пагорбах у центрі столиці. При цьому коштував будинок суттєво нижче його ринкової вартості.

Про це йдеться в розслідуванні Української правди.

Унікальність цієї місцини в тому, що тут знаходиться приватна забудова. Тобто тут можна жити в приватному маєтку буквально на відстані 5 хвилин від самого центру столиці. Це місце облюбували дуже заможні персоналії. Тут і зірки шоубізнесу, і люди, пов’язані з владою та великими грошима. З-поміж відомих особистостей: Микола Азаров, Володимир Литвин і навіть настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло має тут будинок.

Журналісти з’ясували, що Халімон постійно проживає в цьому маєтку, попри те, що великий будинок із земельною ділянкою в центрі Києва офіційно було оформлено на іншу особу. В червні 2022 року його новою власницею стала Котеленець Анастасія Миколаївна.

За допомогою джерел у правоохоронних органах журналісти з’ясували, що договір купівлі-продажу будинку разом із земельною ділянкою площею в 10 соток коштував 10 млн 300 тис. грн, із яких вартість будинку становила 6,5 млн грн, а ділянки – 3,8 млн грн.

Купив маєток за 10 млн грн на Печерську та оформив його на іншу людину:

Продавець – архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко – в документі засвідчив, що зазначену в договорі ціну продажу він вважає вигідною для себе.

Водночас, на сайтах з продажу нерухомості будинки поблизу Ботанічного саду аналогічної площі коштують близько 50–60 мільйонів гривень.

​​Таким чином, Анастасія Котеленець якимось чином змогла придбати маєток на Печерську в п’ять-шість разів дешевше за вартість маєтків аналогічної площі на цьому житловому масиві. 

Ба більше. У 2021 році Анастасія придбала 45-ти земельних ділянок у Чернігівській області загальною площею близько 80 гектарів. Цікаво, що жодних офіційних даних про те, ким парцює Котеленець немає, відомо лише що вона закінчила навчання у Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП).

Купив маєток за 10 млн грн на Печерську та оформив його на іншу людину:

Нагадаємо, що Халімон обіймає посаду заступника керівника фракції “Слуга народу” та заступника керівника парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики, він також є головою Чернігівської обласної організації партії “Слуга народу”. Раніше обіймав посаду директора ТОВ “Агро-хаус”, був фінансовим директором ТОВ “Прометей-газ 1”. Працював начальником реєстраційної служби Прилуцького міськрайонного управління юстиції у Чернігівській області.

Вас може зацікавити: Біля метро “Шулявська” остаточно зупинили будівництво 50–поверхового ЖК

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua