Культурно-просвітницький центр «СвітЛиця» відкриється в Броварах 20 вересня

image
16 Вересня 2019, 13:17
Поділитися:

У п’ятницю, 20 вересня, в Броварах відкриється культурно-просвітницький центр «СвітЛиця». Всі охочі зможуть ближче ознайомитися з творчістю Тараса Шевченка та дізнатися, як Бровари пов’язані з постаттю Кобзаря. З цією метою розроблено першу в Україні інтерактивну екскурсію, яка не має аналогів.

Як зазначено в оголошенні на сайті Броварської міськради, урочисте відкриття центру відбудеться 20 вересня о 16:00 за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 1.

Для відвідуючів презентації організовано різноманітні цікаві активності:

майстер-клас із виготовлення українських традиційних ляльок-мотанок;
пленер під відкритим небом на тему ілюстрацій до Шевченківських творів;
освітні інтерактиви – вікторини, ребуси, кросворди, інтелектуальні ігри, українські народні мелодії у виконанні бандури.

Нагадаємо, на сесії 11 квітня 2019 депутати затвердили зміни у міську програму розвитку культури. А саме: з міського бюджету виділили 199,0 тис.грн на облаштування  інтерактивного музею «Тарасова світлиця».

Сама «Тарасова світлиця», як філія міського краєзнавчого музею, існує з 2007 року та розташована в приміщенні РАГСу на Розвилці. І хоча Бровари одне з небагатьох міст України, яке може похвалитися причетністю до Тараса Шевченка, однак за роки функціонування в якості музею, світлицю належно так і не оформили: окрім портрета Кобзаря, його погруддя, кількох рушників та трьох  етажерок у кімнаті більше нічого не було. Крім того, само розташування не в окремому приміщенні, а в РАГСі, ускладнювало проведення заходів: екскурсій, творчих зустрічей та літературно-мистецьких засідань. Більш детально ознайомитися можна ТУТ.

Джерело: Трибуна Бровари