Культурні події вересня 2019-го: День Броварів, художні та літературні заходи – ОГЛЯД

image
4 Вересня 2019, 20:12
Поділитися:

У вересні на Бровари чекають кілька художніх і літературних виставок, святкова зустріч делегації з міста-побратима Фонтене-су-Буа, зібрання творчого об’єднання «Криниця» тощо. Та наймасштабнішим заходом прогнозовано має стати святкування дня міста, яке відбудеться вже 21 вересня. Про ці та інші культурні події останнього літнього місяця йдеться, зокрема, на сторінках броварського міського відділу культури.

Святкування дня народження Броварів відбуватиметься в межах проекту «Сусіди». Традиційно, основні локації святкування розташують в парту «Перемога». Тут заплановано поставити 4 тематичні сцени, які представлятимуть 4 умовні мікрорайони міста – Масив, Торгмаш, Старе місто (від виїзду в бік Києва до вул. Михайла Грушевського) та Нове місто (від вул. Тараса Шевченка до Терміналу).

Презентаційна емблема фестивалю “Сусіди” до Дня Броварів

Фестиваль покликаний розповісти про дружні стосунки між різними частинами Броварів, розповідає організаторка дійства Ольга Кунцевська. Окрему локацію на майдані Свободи відведуть підприємствам Броварів. Між 12:00 та 13:00 у межах заходу проведуть «GooGoo старти» – повзункові перегони. О 13:00 та 14:30 – тематичні ігри. Наразі анонсовано не всі заходи.

О 17:00 на великій сцені розпочнеться святковий концерт за участі сучасних зірок: театру пісні «Джерела», співачки «TAYANNA» (Тетяни Решетняк),  IVANА NAVI (Іван Сяркевич) та Насті Каменських. Вечір завершиться дискотекою від DJ KONSTANTIN OZEROFF.

7 вересня о 12:00 у краєзнавчому музеї, що на вул. Гагаріна, 6, очікують на відкриття тимчасової виставки художніх робіт Віктора Зінченка і Геннадія Міхеєва «Майстерня шаржу», що присвячена Дню Броварів. Виставка працюватиме протягом місяця.

Афіша презентації художньої виставки “Майстерня шаржу”

А 20 вересня об 11:00 міська бібліотека до дня народження Броварів презентує краєзнавчу подорож та ілюстративну книжкову виставку «Бровари: від минулого до сьогодення».

Та цього місяця місто житиме не лише Днем Броварів. 9 вересня об 11:30 міські бібліотеки (для дітей і для дорослих) презентуватимуть книжкову виставка до 250-річчя від дня народження Івана Котляревського. А в «дитячій» згадають і про 155-літній ювілей Михайла Коцюбинського.

Цього ж дня о 18:00 в міському клубі, що на вул. Гагаріна, 6, відбудеться святкова зустріч делегації із першого міста-побратима Броварів – Фонтене-су-Буа у Франції.

Окрім того, 22 вересня о 12:00 у краєзнавчому музеї проведуть зустріч учасники літературно-мистецького об’єднання «Криниця», присвячену відкриттю творчого сезону. А 27 вересня о 13:00 бібліотека для дітей влаштує віртуальну подорож «Феєрія мандрів» – до Міжнародного дня туризму та року Китаю в Україні.

30 вересня з 11:00 бібліотека для дорослих проведе день відкритих дверей. А о 13:00 бібліотека для дітей зорганізує ерудит-конкурс «Дивосвіт знань» – до Всеукраїнського дня бібліотек. Протягом усього місяця у краєзнавчому музеї відбуватимуться традиційні тематичні оглядові екскурсії, а також проведення зустрічей клубу «Колекціонер».

Джерело: Трибуна Бровари