Кубок України з вільної боротьби серед чоловіків та жінок відбувся у Білій Церкві

image
2 Грудня 2022, 16:11
Поділитися:

Головна  /  Кубок України з вільної боротьби серед чоловіків та жінок відбувся у Білій Церкві

|  02. 12. 2022

З 1 по 3 грудня у Білій Церкві відбуються змагання на Кубок України з вільної боротьби серед чоловіків та жінок.

Змагання, проводяться з метою вшанування пам’яті громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії росії.

На змагання приїхало близько 200 учасників із 19 регіонів України. Спортивні сутички відбувалися у 10 вагових категоріях.

Відбуються вони на базі одного із спортивних закладів міста, проте з дотриманням правил безпеки та обмежень в умовах правового режиму воєнного стану під час проведення заходу та з дотриманням проти епідеміологічних умов, тобто без  глядачів.

Вітали спортсменів численні почесні гості: секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун, голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський, провідний  тренер збірної команди України з боротьби Едуард Носадчий, срібний призер Олімпійських ігор в Лондоні Валерій Андрійцев, голова відділення НОК України у Київській області Ігор Малинський, перший заступник голови відділення НОК у Київській області Іван Куроченко, начальник управління молоді і спорту Білоцерківської міської ради Олексій Копишинський, голова Білоцерківської міської федерації вільної боротьби Малхаз Папіашвілі, срібний призер Чемпіонату Європи, володар Кубку Світу Микола Макаренко та ін.

Організатори змагань отримали подяки від Національного олімпійського комітету України та Асоціації спортивної боротьби України.

Головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії Юрій Дячок зауважив:  «Це планові змагання для спортсменів, які є черговим етапом підготовки до Чемпіонату України серед чоловіків та жінок до 23 років, які,  у свою чергу, стануть відбірковими на Чемпіонати Європи та Світу. Також визначатиметься збірна команда України, яка представлятиме нашу державу на міжнародних спортивних аренах.

На змаганнях присутні багато титулованих спортсменів, які на міжнародних аренах показували гарні результати. Серед яких, призери світу – Василь Шуптар, білоцерківці – чемпіонка Європи Юлія Ласковець,  Валентин Бабій  та інші».

Варто зауважити, що призовий фонд змагань складає 450 тис. грн.  Отож, переможці та призери отримають грошові винагороди. Також за І-ІІІ місця спортсмени отримають звання майстрів спорту, якщо раніше їх не здобули. Найкращі з числа тренерів матимуть змогу  стати членом тренерського складу збірної  команди України.

За підсумками змагань найсильніші спортсмени отримають заслужені нагороди.

фотогалерея

 

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт