Кримчани, що призвані до армії окупантів, не підлягають кримінальному переслідуванню Україною

image
18 Березня 2022, 22:33
Поділитися:

18 марта 2022 г. 22:06

Московія активно мобілізує мешканців окупованого півострова до лав армії окупантів для війни проти України. Тих, хто примусово служив строкову у москальській армії з 2014 року, залякують покаранням з боку влади України.

Про це KV стало відомо з повідомлення на сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Facebook.

За інформацією Представництва Президента України у Криму, окупанти збирають мешканців для участі у війні проти України. Одним з методів примусу було обрано залякування – кримчанам обіцяють покарання з боку української влади за строкову службу армії московії.

в Телеграм

Представництво Президента спростовують цей міф та звернулось до кримчан, яких призивають воювати проти України. У представництві це назвали фейком окупантів, спрямованим на залякування населення і запевнили, що кримінальному переслідуванню ніхто з кримчан-призовників підлягати не буде.

“Окупант таким чином порушує норми міжнародного права та національне законодавство. Кримчани, вимушено призвані в армію рф або інші незаконні формування, є жертвами збройного конфлікту, а не злочинцями. Отже, вони не підлягають кримінальному переслідуванню владою України”,- заявили у представництві.

Але, слід зазначити, що кримінальне провадження таки буде відкрито в тому випадку, якщо призовник виконував злочинні накази, що призвели до жертв серед цивільних чи руйнувань об’єктів інфраструктури.

Нагадаємо, як раніше писала KV, близько 130 військовослужбовців 20-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу рф відмовились від участі у бойових діях. За провал операції на аеродромі Гостомель московити планують усунути від виконання службових обов’язків свого комбрига.

Читайте: На Закарпатті затримано зловмисника, який підробляв документи для ухилянтів

Фото: tsn.ua

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона