«Крим. Оточені зрадою»: У столиці відбулася прем’єра документального фільму про події у Криму

image
18 Березня 2019, 11:32
Поділитися:

15 березня відбувся прем’єрний показ документального фільму «Крим. Оточені зрадою», присвячений історії боротьби 36-ї бригади берегової оборони у березні 2014 року.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Автор стрічки, військовий журналіст Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України підполковник Віктор Гром, у 2014 році одним із останніх виходив із заблокованої росіянами та колаборантами військової частини у с. Перевальному АР Крим, де на той час розташовувалась бригада.

Віктор Гром відзняв унікальні кадри захоплення та блокування частини, а також обличчя тих, хто зрадив, і тих, хто залишився вірним Військовій присязі Українському народові. Йому вдалося вивезти архів на материкову частину України.

Документальні кадри, відзняті зсередини блокованої бригади, зафіксували усі події, що відбулися в частині. Є ексклюзивні інтерв’ю з очевидцями та безпосередніми учасниками тих подій: Ігорем Воронченком, Мустафою Джемілєвим, Юрієм Головашенком та Віктором Сікозою. Фільм демонструє як все відбувалося у 2014 році та як склалися долі військових після виходу на материкову частину України.

«Основна фішка російської пропаганди в тому, що вони повідомляли про приєднання Криму без жодного пострілу, про ейфорію. Насправді все було інакше. Тут була багаторічна підготовка Російської Федерації до окупації Криму. Хоч на словах вони й визнавали існуючі кордони між Україною та Росією. Вони не переставали готуватися до протистояння. Окрім зради, була ще й інфільтрація російської розвідки в Україні», – зазначив Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв після перегляду фільму.

Нагадаємо, 18 березня виповнюється 5 років із дня анексії Криму Російською Федерацією.

Читайте також: Київських школярів вчили саджати дерева

Читайте також: #trashtag: У столиці пройшла перша весняна толока

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV