Крупій, Федорук і Зіневич кинули інвесторів будівництва в Ірпені та Бучі

image
8 Вересня 2019, 11:19
Поділитися:

Скандальновідомі забудовник ЖК “Голд Сіті” Віктор Крупій, мер Бучі Анатолій Федорук та забудовник Лісової Бучі Олексій Зіневич уже не перший рік є партнерами в будівельному бізнесі. Початок їхньої співпраці сягає 2014 року, коли Крупій та Зіневич запропонували Федоруку забудувати територію, що знаходиться в Бучі на вулиці Островській 34б. Про це йдеться у журналістському розслідування щодо незаконних забудов в Бучі, повідомляє Антикор.

Колишній регіонал Анатолій Федорук погодився на співпрацю з Крупієм та Зіневичем, але за умови, що вони «запустять» його у свій ірпінський бізнес. Таким чином розпочалася співпраця, яка за кілька років залишить без житла тисячі сімей.

Та спочатку все розпочиналося досить непогано. Крупій, в якого заінвестував Зіневич, хоч з проблемами, але добудували будинок в Ірпені на вулиці Київській. Щоправда інвестори, що придбали квартири, залишилися сам на сам з проблемами запуску електрики, але, як то кажуть, хоч дах над головою був.

За отримані кошти, крім дорогого автомобіля Крупій купив (як завжди на підставну особу – Володимира Ріпу) ще дві земельні ділянки поруч з парком «Центральний».

Федорук зі свого боку забезпечив виділення в Бучі двох ділянок під багатоквартирну забудову. Перша – на вулиці Тарасівська площею 2 га, а друга на уже згадуваній вул. Островського. Якщо першу ділянку депутати Бучанської міськради відголосували на сесії “ на ура”, то друга ділянка знаходиться в самому серці Бучі і була раніше передбачена для будівництва нової поліклініки міста.

Для того, щоб заспокоїти депутатів, Федорук був вимушений пообіцяти, що в багатоквартирному будинку на Островського забудовники віддадуть 2000 метрів квадратних під поліклініку. З того часу пройшло майже п`ять років. Горе-бізнесмени не тільки не побудували поліклініку, але й «кинули» інвесторів будівництва ірпінських житлових комплексів “Шервуд 1” і “Шервуд 2”.

ЖК «Шервуд-парк» (Ірпінь)

Зловмисники отримали від громадян 92 млн грн отримали згідно угод з інвесторами “Шервудів”. При цьому витратили на будівництво 25 млн грн. Крупій та Зіневич побудували тільки «скелет» багатоквартирного будинку. Зрозумівши, що об’єкт збитковий і “запахло смаженим”, забудовники перевели стрілки на забудовника Ігоря Вишнякова, якого на той час уже не було в країні, начебто переуступивши йому права на добудову об`єктів в Ірпені.

Вкрадені у інвесторів кошти Федорук, Крупій і Зіневич частково направили на будівництво бучанського житлового комплексу «Голд сіті». Але історія повторилась. «Голд сіті» чекала та ж доля що і два “Шервуди”. Збудувавши тільки скелет, забудовники кинули інвесторів, а кошти вивели за кордон.

ЖК “Gold City” Буча

За інформацією журналістів, Анатолій Федорук придбав елітну нерухомість у Будапешті (досі не внісши її в декларацію), а Зіневич і Крупій в Маямі. Саме в Маямі часто літають коханки Зіневича та Крупія. Крім цього, за кошти кинутих інвесторів Зіневич розпочав угоду по купівлі будинку в Лондоні.

Рано чи пізно в інвесторів “Шервудів” та “Голд Сіті” увірветься терпець і вони маючи всі моральні права, зададуть Федоруку, Зіневичу та Крупію дуже непрості питання.