Кравченко: Медицина Київщини повинна бути готовою допомогти кожному Захиснику України

image
7 Листопада 2023, 17:41
Поділитися:

7 листопада 2023 г. 17:27

У Києві на Міжнародному саміті охорони здоров’я обговорили медичні потреби бійців та ветеранів ЗСУ. Медики, представники уряду, обласних адміністрацій, міжнародних організацій, експерти галузі говорили про новітні підходи при лікування бойових травм, про складні клінічні випадки під час війни, а також про протезування, ментальне здоров’я та фізичну реабілітацію Захисників. Серед понад 200 учасників саміту був і голова Київської обласної держадміністрації Руслан Кравченко, який, виступаючи перед зібранням, наголосив: усі медзаклади Київщини мають бути готовими приймати кожного військовослужбовця, котрий звертається по допомогу.

Про цеKВ стало відомо з допису голови КОДА Руслана Кравченка в соцмережі 7 листопада 2023 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Внаслідок військової агресії на Київщині пошкоджено понад 130 об’єктів медзакладів. Більшу частину ми вже відновили. Наразі десятки тисяч жителів Київщини стали до лав ЗСУ і боронять Україну. Наші захисники, хлопці та дівчата, при отриманні поранення здебільшого їдуть лікуватися додому. Це природно, адже вдома і стіни гріють. Маємо бути готовими приймати в медзакладах Київщини всіх військовослужбовців, які звертаються по допомогу. Тому потребуємо сучасної, надійної медицини, і це вже поле не тільки для міжурядової співпраці. Це завдання для кожного з нас”, – запостив Руслан Кравченко на Фейсбуці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами Кравченка, “уже сьогодні на Київщині на базі обласного закладу працює інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових, який є частиною національної мережі RECOVERY. Реалізується проєкт “Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини”. Він є невід’ємною частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, розпочатої за ініціативою першої леді Олени Зеленської”.

Також, говорить очільник ОДА, “функціонує Київський обласний центр ментального здоров’я – спеціалізований заклад із надання стаціонарної та амбулаторної допомоги пацієнтам. І таку допомогу для військових маємо збільшувати”.

Читайте: Київщина сподівається, що Хорватія допоможе з гуманітарним розмінуванням, зважаючи на свій досвід, – Кравченко

Фото: Руслан Кравченко, Facebook

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона