КП “ГІОЦ” хоче провести модернізацію “Реєстру домашніх тварин”, в якому за 4 роки опублікували лише 16 оголошень

image
16 Жовтня 2023, 12:31
Поділитися:

16 жовтня 2023 г. 12:22

Комунальне підприємство (КП) “Головний інформаційно-обчислювальний центр” (ГІОЦ) хоче провести модернізацію інформаційної системи “Реєстр домашніх тварин”, в якому за 4 роки опублікували лише 16 оголошень, причому в одне оголошення “знайдених тварин” була внесена людина. На модернізацію хочуть витратити майже 5 млн гривень.

Про це KВстало відомо з оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

13 жовтня КП “ГІОЦ” оголосило тендер на закупівлю послуг з модернізації інформаційної системи “Реєстр домашніх тварин”, на що хочуть витратити 4 млн 951 тис. гривень.

Розмір мінімального кроку пониження ціни на торгах – 1% від розміру очікуваної вартості. Тендерні пропозиції прийматимуть до 21 жовтня, а сам аукціон має відбутися 23 жовтня.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно тендерної документації, модернізація системи передбачає:

створення засобів розповсюдження інформації про загублену або безпритульну тварину, яка підлягає адопції;

вдосконалення процесу пошуку загублених тварин за QR-кодом;

автоматизація встановлення в Системі власника тварини;

внесення змін до рольової моделі Системи;

реалізація механізмів гнучкого створення статистичних та аналітичних звітів, засобів їх візуалізації за допомогою діаграм різних типів та їх відображення на інформаційних панелях;

реалізація додаткової функціональності в особистому кабінету користувача для ГО (притулків);

реалізація доступу до матеріалів з просвітницької та навчальної роботи з утримання та поводження з домашніми тваринами;

реалізація можливості інтеграції Системи із ЗІС.

Зазначимо, “Реєстр домашніх тварин” було запущено у 2019 році. На сайті реєстру вказується, що він призначений для реєстрації, ідентифікації й обліку домашніх та безпритульних тварин м. Києва. Система надає громадянам можливість самостійної зручної реєстрації власних тварин в Системі та використання її інформаційних ресурсів та функцій.

Станом на жовтень у розділі “знайдені тварини” реєстру було оприлюднено всього 15 оголошень про знайдених собак і котів, перше оголошення від 2021 року. Причому в одне оголошення внесена людина. У “загублених тваринах” розміщено лише одне оголошення.

З 2018 року КП “ГІОЦ” без урахування нинішньої закупівлі провели ще два тендери на майже 2 млн гривень. Так за 195 тис. гривень було проведено технічне обслуговування інформаційної системи, а за 1 млн 797,6 тис. гривень було проведено розвиток та удосконалення інформаційної системи “Реєстр домашніх тварин”.

Додамо, що згідно Положення про інформаційну систему “Реєстр домашніх тварин”, адміністратором системи є КП “ГІОЦ”, яке очолює в статусі в.о. Дмитро Шевченко. КП “ГІОЦ” підпорядковується Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) КМДА, яким з 28 серпня керує Вікторія Іцкович, яка була призначена замість Олега Половинко. Контролює діяльність Департаменту ІКТ КМДА заступник голови КМДА Петро Оленич.

Читайте: Кличко призначив нового директора департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА

Фото: Бабель

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона