КП «Фастівська ЖЕК» працюватиме і надалі. Ліквідація ЖЕКу – то лише чутки та розповсюдження недостовірної інформації

image
13 Лютого 2019, 18:37
Поділитися:

Останнім часом у соціальних мережах поширюються чутки про те, що усі ЖЕКи по Україні будуть ліквідовуватися. І що така ж участь чекає і на КП «Фастівська ЖЕК:підприємство має припинити своє існування до травня 2019 року.

 

Для розвіювання таких чуток необхідно більш детально розглянути зміни до чинного житлово-комунального господарства.

 

Із прийняттям Закону України «Про житлово- комунальні послуги» житлово-комунальні було розділено на 2 складові:

 – житлову послугу, що включає у себе послугу із управління багатоквартирним будинком

– комунальні послуги, тобто послуги із постачання та розподілу природного газу, електроенергії, постачання теплової енергії, тощо.

 

Зазначена реформа надала можливість мешканцям багатоквартирних будинків самостійно обрати форму управління будинком: або шляхом створення ОСББ, або через компанію управителя, як зазначено у ст.9 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

 

На сьогоднішній день КП «Фастівська ЖЕК» внесла зміни до установчих документів підприємства, де одним із видів діяльності зазначено «управління житлом, багатоквартирним будинком, спорудою та іншим нерухомим майном у співвласності»». Зазначені зміни зареєстровані у встановленому законом поряду.

 

Також підприємство отримало 4 сертифікати з управління багатоквартирними будинками в умовах законодавчих змін від Інституту Укржитлоексплуатація, а отже має відповідну матеріально-технічну базу і досвід для надання зазначених послуг на ринку управителів.

Враховуючи викладене, інформація про ліквідацію КП «Фастівська ЖЕК» не є достовірною, наразі відбувається перехід від послуг із утримання будинків і споруд та прибудинкових територій до послуг із управління багатоквартирним будинком.

 

Остаточне рішення щодо форми управління будинком мають прийняти співвласники багатоквартирного будинку.

 

 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua