«Ковідні» лікарні Київщини отримали ще понад 170 нових кисневих концентраторів

image
1 Квітня 2021, 16:59
Поділитися:

Упродовж березня госпітальні бази Київщини отримали 179 кисневих концентраторів. Їх закупили за кошти обласного бюджету. Загальна вартість обладнання склала майже 7 млн грн.

Про це проінформувала сьогодні, 1 квітня, директорка департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації Олена Єфіменко під час онлайн брифінгу.

«Епідемія коронавірусу не вщухає, тож ми продовжуємо вдосконалювати матеріально-технічну базу наших госпітальних баз. І один із пріоритетів – забезпечення профільних лікарень киснем. У минулому році ми закупили 738 кисневих концентраторів на більш ніж 30 млн грн, цього року поставили ще понад 170 одиниць», – повідомила Олена Єфіменко.

Також вона уточнила, що все більше інфікованих на COVID-19 переносять хворобу у важкій формі.

«Сьогодні на стаціонарному лікуванні знаходиться 2437 жителів Київщини. З них – 2 174 осіб вже мають підтверджений діагноз COVID-19 і ще 263 очікують результатів ПЛР-тестування. Із загальної кількості пацієнтів – 2 231 людина перебуває на кисневій підтримці», – деталізувала Олена Єфіменко.

Зазначимо: у березні на Київщині перепрофілювали ще 560 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Загально госпітальні бази області розраховані на 3510 «ковідних» місць. З них – 3 103 під’єднані до кисню.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація