Ковід-вакцинація може стати обов’язковою в Україні: що кажуть у МОЗ

image
15 Липня 2021, 16:40
Поділитися:

В Україні можуть запровадити обов’язкову процедуру ковід-вакцинації і вона буде стосуватися школярів, освітян та працівників сфери обслуговування.
Про це заявив в інтерв’ю виданню «Ліга.life» головний санлікар Ігор Кузін.
За його словами, невакциновані діти мають перейти на дистанційний формат навчання аби зменшити вірогідність поширення Covid-19.
«Я б запроваджував подібні норми в законі: не допускати до закладів освіти дітей, які не вакциновані і не мають на це об’єктивних причин, абсолютних медичних протипоказань», – зауважує він.
Кузін додав, що обов’язково мають щепитиме працівники освіти та сфери обслуговування.
«Ми не маємо допускати їх до робочих місць без щеплення. Для всіх інших забезпечити обов’язковість доволі важко і сам процес контролю не матиме практичного сенсу. Це скоріш власний вибір людини», – зазначив він.

Начальник Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) у КиєвіОлег Рубан заявив, що уразі ухваленнярішення про обов’язковість вакцинації, тоза відмову від щеплень буде передбачено покарання.

“Є норма закону щодо захисту населення від інфекційних хвороб, якщо є загроза для оточуючих, і таке рішення ухвалив головний державний санітарний лікар – то це обов’язково для виконання”, – додає Рубан.

Станом на сьогодні, з початку вакцинації в Україні першу дозу отримали  вже 2 476632 людини, а завершили вакцинацію (отримали дві дози) — 1 305882 людини (з них двоє — отримали першу дозу за кордоном). Загалом в Україні вже зроблено 3 782514 щеплень.
Станом на 14 липня 2021 року до листа очікування щеплень від COVID-19 записалися 804621 людина.
Раніше ми повідомляли, щоІрпінь лідирує на Київщині за темпами вакцинації.
Нагадуємо, щоірпінчани можуть записатися онлайн на вакцинацію проти COVID-19. Для цього достатньо заповнити анкету на сайті медичного центру.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону! 
Читайте також: На Київщині вакцинуватися від коронавірусу можна щодня (адреси)
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua