Коцюбинське закликає Мін’юст вирішити проблеми, пов’язані з продажем колонії

image
7 Серпня 2020, 13:15
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Ініційований Міністерством юстиції України продаж виправного центру в Коцюбинському на Київщині вимагає вирішення долі розташованого на території установи житлового будинку та об’єктів інфраструктури, пов’язаних із електро- й водопостачанням. Про це повідомив в. о. Коцюбинського селищного голови Сергій Даніш. 

«Кілька днів тому ми отримали інформацію про продаж Ірпінського виправного центру, який знаходиться на території Коцюбинського і який зараз законсервований. Це більше 8 га. Відбулася презентація закладу. Фактично, ми тільки за те, щоб селище розвивалося. Щоб на цій території, яка давно занедбана, з’явилися підприємства, які дадуть Коцюбинському нові робочі місця і додаткові податки. Головне, щоб це не було шкідливе виробництво. Але є кілька АЛЕ. По-перше, на території колонії є житловий багатоквартирний будинок, який не є на балансі УЖКГ “Біличі”, а квартири в ньому не приватизовані (вул. Залізнична, 5). Його мешканці дуже стурбовані своєю подальшою долею. Крім того, там розташовані два пункти перерозподілу електроенергії, через які здійснюється електропостачання деяких будинків і установ Коцюбинського (наприклад, військової частини) та свердловини, які забезпечують питною водою згаданий багатоквартирний будинок», — зазначив Сергій Даніш.

«Ми готові взяти на баланс селища і будинок на Залізничній, 5, і комунікації. Головне – погодження від Мін’юсту», — наголосив він.

За словами очільника селища, на сьогодні з цього приводу запланована зустріч представників Коцюбинського, ініціативної групи мешканців будинку та представників колонії. «Сподіваємося на конструктивну розмову і швидке вирішення цього питання», — додав Сергій Даніш.

Нагадаємо, 6 серпня стартував оголошений Міністерством юстиції України «великий розпродаж в’язниць». Ірпінський виправний центр (№ 132) продаватимуть першим. На його території відбулася презентація проєкту за участю глави Мін’юсту Дениса Малюськи.

Фото Міністерства юстиції України

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV