Кошторис на реконструкцію дитсадка «Джерельце» затвердили на виконкомі

image
20 Червня 2023, 21:18
Поділитися:

Сьогодні під час чергового засідання члени виконкому Броварської міськради затвердили проєктно-кошторисну документацію (ПКД) реконструкції ЗДО «Джерельце», який постраждав унаслідок падіння гелікоптера взимку.

Згідно з затвердженою ПКД  – це реконструкція з добудовою 3-го поверху над частиною будівлі садочка, на яку саме припав удар гвинтокрила. Зазначену частину розберуть до фундаменту, а потім на її місці відбудують триповерхову конструкцію. На третьому поверсі  планують розташувати адміністративні приміщення та хореографічну залу.

За словами мера міста, нові будівельні норми передбачають збільшення площі групи у ЗДО. Таким чином, у садочку після реконструкції можливо облаштувати 11-ть  груп проти 12-ти, які тут були до катастрофи. «Щоб не зменшувати кількість дітей, які зможуть відвідувати заклад, ми передбачили будівництво 3-го поверху для адмінприміщень і хореографічної зали. Таким чином ми зберігаємо максимально можливу площу для облаштування груп».  – пояснив Ігор Сапожко.

За новим проєктом садочок розрахований на 270 вихованців та 76 працівників.

На плані проєкту садочок представлений 4-х поверховою будівлею: підземний поверх слугуватиме укриттям.

Загальна кошторисна вартість робіт із реконструкції станом на 16.06.2023 складає 172 млн. 893 тис. грн, із них будівельні роботи обійдуться в 122 млн 828 тис. грн.

У кошторисі враховані витрати і на сховище, і вентиляційну систему, які будуватимуться згідно усіх нових норм і вимог. Окрім того, до проєкту включено устаткування та шкільний  інвентар на суму 15 млн 680 тис. грн.

«Загалом маємо надію, що проєкт обійдеться у меншу суму. Зараз ідуть перемовини з партнерами, що хочуть долучитись до реконструкції даного садочка, – зазначив Ігор Сапожко. – Серед партнерів – фірми REHAU, KARCHER, GROHE, які готові надати свою продукцію для будівництва і облаштування. Наприклад компанія REHAU  має намір взяти участь у встановлені всіх вікон .

Проект пройшов експертизу, ми його подали по двох напрямках можливого фінансування реалізації. Перший – це відновлення садочка по програмі Міністерства Інфраструктури, другий напрямок – це домовленість із Червоним Хрестом України, який зобов’язався здійснити будівельну частину за рахунок спонсорських коштів».-додав Ігор Сапожко

Нагадаємо, ще на початку травня відбулось велике засідання з проєктантами та зацікавленими організаціями-донорами по темі відновлення приміщення дитячого садочка  «Джерельце».

Проєкт, що тоді презентували присутнім, розробили з урахуванням пропозицій і побажань фахівців управління освіти та науки, керівника закладу та педколективу садочка.

Читайте також:

Уціліле майно в броварському ЗДО «Джерельце» передадуть дитсадкам і ліцеям. І не лише Броварської громади  
У понад 2 млн грн обійдеться проєкт реконструкції пошкодженого від падіння гелікоптера дитсадка «Джерельце»
У дитсадочку «Джерельце» триває обстеження пошкодженої під час авіакатастрофи будівлі. Постраждалі вихователі оздоровлюються
У Броварах працівник ліцею зґвалтував 4-річну дитину. ФОТО. ОНОВЛЕНО

Читати далі: Кошторис на реконструкцію дитсадка «Джерельце» затвердили на виконкомі , автор Заболотний Євген

Джерело: Трибуна – Бровари