Корисні поради по догляду за ділянкою: експерти радять проводити розмноження троянд у червні

image
21 Червня 2023, 02:17
Поділитися:


Про це пише Zemliak.com, передають “Хроніки Обухова”.

Дуже важливою умовою, що впливає на успіх розмноження троянд живцюванням, є режим утримання живців в парнику в перші 15-20 днів після посадки, тобто, до вкорінення. Живці повинні отримати необхідну кількість вологи, тепла і світла, – розповідають експерти.

Пагони зрізають, коли пазушні бруньки сформувалися і готові до росту. Живці зрізають з пагона в 2-3 відростки (кожен з брунькою). Верхній зріз слід робити на 2 см вище бруньки, а нижній – трохи нижче бруньки. Зазначається, що для цього слід обирати гостро підточений інструмент. В іншому випадку, рослину можна травмувати.

Нижнє листя видаляють, а верхні вкорочують наполовину. Перед посадкою живець слід обробити ростовими речовинами, приготованими за інструкцією. Можна обійтися і без стимуляторів, але тоді результат буде дещо гіршим. Живці висаджують в грунт на глибину 1,5-2 см. Більш глибока посадка уповільнює вкорінення. Відстань в ряду 7-8 см, між рядками близько 8-10 см, – додають спеціалісти.

Наголошується, що полив має бути помірним, оскільки при надмірному зволоженні живці загнивають. У теплиці ж необхідно підтримувати високу вологість повітря (80-90%), щоб крапельки води постійно залишалися на листках. Для цього, крім помірного поливу, регулярно обприскуйте живці троянд водою з пульверизатора.



Source link