Корупція на “мостах смерті”, яку розвели Густєлєв та Кличко, загрожує життю киян – ГО “Стоп Свавіллю”

image
12 Серпня 2021, 11:30
Поділитися:

12 августа 2021 г. 11:23

Міст Патона, як і переважна більшість мостів в Києві, на переконання активісти ГО “Стоп Свавіллю”, став “мостом смерті” через корупцію заступника голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександра Густєлєва та мера столиці Віталія Кличка.

Про це KV стало відомо з повідомлення на сторінці ГО “Стоп Свавіллю” у Facebook.

“Корупція на “мостах смерті”, яку розвели Густєлєв та Кличко, загрожує життю киян. Тому сьогодні ми вийшли на міст Патона, щоб привернути увагу до того стану, до якого довели його відповідальний за транспортну інфраструктуру заступник голови КМДА Олександр Густєлєв та Віталій Кличко, який його покриває. Цей міст, як і переважна більшість мостів в Києві ‒ вже давно у аварійному стані. Це дійсно “міст смерті”, адже рухатися ним небезпечно для життя. У липні міст Патона тричі за місяць перетворювався в водоспад. Під ним прорвало магістральну мережу. На щастя, ніхто не постраждав, але це може статися будь-якої миті. Ще у 2019 році експерти Інституту сталевих конструкцій ім. Шимановського провели обстеження моста і назвали його стан критичним”, ‒ йдеться у повідомленні.

Читайте: На мосту Патона вновь прорвало трубу (видео)

Представники організації зауважили, що Кличко взявся за цей міст тільки навесні цього року й збирається ремонтувати його аж до 2025 року.

“Замість оперативного ремонту влада просто закрила дві смуги мосту, створивши транспортний колапс. Як і на інших об’єктах, тут вже збираються вкрасти гроші киян. Перший тендер на ремонт призначили на 9 жовтня 2020 року з очікуваною вартістю 21,5 млн гривень, але торги не відбулися. Переможцем тендеру, що відбувся 18 березня, стало ТОВ “Інтерпроект GmbH”. І тепер вартість ремонту становить 46,4 млн гривень, тобто у два рази більше, ніж торішня сума. Ця компанія раніше жодного разу не ремонтувала мости, а проектувала елеватори. Як можна віддати їй реконструкцію такого складного та історично-важливого мосту в столиці? Відповідь проста: ніхто нічого ремонтувати і не збирається ‒ Густєлєв разом із Кличком хочуть знов розпиляти бюджет”, ‒ переконані у “Стоп Свавіллю”.

Активісти додали, що 99 мостів Києва, а це 60% від усіх, знаходяться у критичному, аварійному стані.

в Телеграм

“Вони щохвилини ризикують впасти. А Кличко разом із Густєлєвим нічого не роблять, тільки “освоюють” бюджети. Наша вимога: звільнити фігуранта кримінальних справ Густєлєва з посади профільного заступника голови КМДА. Його неодноразово підозрювали в корупції та розкраданні грошей киян. Якщо ж Кличко цього не зробить ‒ всі кияни знатимуть, що він особисто відповідальний за те, що люди кожного дня ризикують життям на столичних мостах смерті, а також напряму покриває корупцію” ‒ резюмували у ГО “Стоп Свавіллю”.

Читайте: 75 мостов Киева находятся в предаварийном состоянии, – Кличко

Фото: ГО “Стоп Свавіллю”

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона